CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 30, 2009

Testimoni Pengguna JDM5


JITRA, 6 Sept (HPM) – Percaya atau tidak seorang bakal peguam berjaya menurunkan berat badan sebanyak 56 kilogram (kg) dalam masa 20 minggu sahaja.Tapi itu lah realiti yang berlaku kepada Lydiawani Ezrina Masakhoh, 23, seorang pelajar tahun akhir jurusan undang-undang di Universiti Utara Malaysia (UUM).Menurut Lydiawani yang berasal dari Sungai Petani, beliau mula mengambil Jus Diet Mate 5 (JDM5) pada Sept tahun lalu dan mula mengalami penurunan berat badan selepas beberapa minggu."Selepas lapan minggu berat badan saya turun sebanyak 35 kg menjadikan berat saya 70 kg…saya sangat gembira dengan perubahan itu, langsung tak sangka JDM5 dapat menurunkan berat badan saya dengan cepat."Selain itu saya juga mengambil inisiatif sendiri dengan berjalan kaki dari kolej ke fakulti…saya rasa bertenaga walaupun berjalan kaki setiap hari, sebelum minum JDM5 saya tak larat nak jalan kaki dan selalu naik bas ke fakulti," kata beliau yang sedang menjalani latihan amali di sebuah firma guaman di Sungai Petani.Bagaimanapun pada Januari lalu beliau mengambil keputusan untuk berhenti mengambil JDM5 atas faktor kewangan kerana terpaksa menggunakan wang yang banyak untuk membiayai pengajiannya di tahun akhir."Bila saya berhenti ambil JDM5, saya ingatkan berat badan saya akan naik tapi sangkaan saya meleset…berat badan saya terus turun setiap minggu sehinggalah kepada 49 kg pada bulan Mac lalu." Ya Allah macam tak percaya ja yang jus ini mampu membantu mencapai impian saya sejak kecil…cita-cita saya nak jadi peguam dan kurus tercapai dalam masa yang sama," katanya sambil mengucapkan terima kasih kepada DR. Rozmey kerana mencipta JDM5.Perubahan itu membuatkan rakan-rakan yang mengenalinya tidak dapat mengecam beliau selepas cuti semester."Mereka mesti akan kata kepada saya…biar betul Lydia ke ni, kurusnya.Masa itulah saat paling mengembirakan saya dan saya terus memberitahu mereka yang saya menggunakan produk Dr. Rozmey,," tambah Lydiawani


Suzana dari berat 230 kg > selepas 14 minggu 150 kg


GAMBAR BAI SELEPAS MENGGUNAKAN JUS DIET MATE 5


Sekarang bai dah kurus dan cantik dgn Jus Diet Mate5 selama 5 bulan, dan masih menjalani program ini sehingga dia berpuashati dgn berat badannya yang sesuai..
Dahulu ukur lilit pinggangnya 75 inci, sekarang sudah slim banyak, sudah tinggal 46 inci sahaja. Begitu juga dengan beratnya dari 208kg sekarang tinggal 108kg dan Bai dalam proses hendak menguruskan badannya lagi. Waktu gemuk dahulu, bukan saja Bai susah nak jalan, dunianya hanya di atas sofa saja. Makan dan minumnya juga di situ. Nak basuh punggung sendiripun, maknya Nor Chik Talib, 58 yang lakukan. "Macam basuh punggung anak gajah..." kata Cik Nor lagi.
Tapi disebabkan anak, Cik Nor lakukan dengan sesungguh hatinya. Hari ini, Cik Nor cukup bersyukur kerana semua penderitaan yang anaknya tanggung sudah berakhir. Dahulu masa kecil, Bai cukup comel. Kulitnya putih melepak. Bila meningkat dewasa badannya masih "maintain". Mungkin sudah tersurat, Bai akhirnya menghadapi Abdominal Cellulitis atau selulit pada perut dan Habbit Obesity atau kegemukan habit sejak 2004. Peliknya kata Bai berat badannya akan bertambah naik kalau dia tak makan. Hendak kata, dia makan terlalu banyak sangat mustahil tetapi dah suratan begini, Bai terpaksa terima. Dek kerana perutnya terlalu besar, timbul urat-urat sebesar jari ******king di atas perutnya. Siapa yang tengok, pasti sedih. Jelas Bai lagi, kulit kakinya menjadi kehitaman dan kelihatan hodoh, seakan-akan kaki gajah.
Tetapi sekarang, bila Bai dah cantik, struktur kulitnya juga dah berubah, lebih mulus. Jelas Bai, ketika mula-mula mendapat rawatan di salah sebuah hospital di Sg Buloh, dari 208kg beratnya turun kepada 178kg sahaja. Bai menjalani pembedahan di HUKM iaitu laparoscopic gastric bypass bagi mengikat perutnya (usus makannya dipendekkan), berat Bai turun 158kg, turun sebanyak 20kg sahaja. Kata Bai, dia tidak pernah sedut lemak malah belum pun melakukannya lagi.
Apa rahsia Bai Kurus?

Hah! Inilah pengakhiran cerita paling menarik. Semua orang tentu nak tahu bagaimana Bai dahulunya terlalu gemuk, boleh turun sebanyak 100kg. Sebelum itu, bagi sesiapa yang nak cuba cara seperti Bai mesti tahan cubaan. Cubaan dari tidak mengadap makanan. Di HUKM, rutin makan Bai seperti berikut : Pagi, roti campur salad. Tengahari pula, sup sayur rebus (kosong sekosongnya termasuk tidak ada garam langsung) dan petang pula mihun sup campur sayur kosong sesenduk. Hah, jangan ingat semangkuk mihun sebaliknya dua sudu makan saja. Kalau ada yang sanggup, bolehlah ikut cara Bai di hospital. Selama 72 hari di HUKM, berat Bai hanya turun 20kg saja. Selebihnya Bai mengamalkan JUS DIET MATE 5.
Kalau nak tahu apa itu Jus Diet Mate 5 yang buat Bai kurus, ia formulasi dari seorang doktor dari utara. Kalau nak tahu, hubungi ....(deanna), beli dan amalkan jus ini seperti dirinya.


Sebelum Menggunakan Jus Diet Mate 5 begini la keadaan Mazliwati Md Shah atau lebih dikenali dengan panggilan Bai


TESTIMONI PN.NOOR Saya mengunakan JDM5 ciptaan Dr.Rozmey. Ternyata ia amat berkesan, hanya dalam 10 minggu saya miliki badan yang saya idami

CARA MENGAMALKAN JUS DIET MATE 5

Pagi - sarapan pagi seperti biasa
Tengahari - gantikan makan tengahari dengan JUS DIET MATE 5
Malam - ambil makanan ringan seperti sup sayur atau buah-buahan jika perlu
Anggaran yang di beri utk menten 1 hari ambil 1000 kalori je..

- 800 kalori
minum pagi - 80 kalori
TENGAHARI - Jus Diet Mate 5 (MESTI)
Minum petang - 80 kalori
Malam - 40 kalori...

HANYA PERLU AMBIL 1000 KALORI sehari. Keperluan tenaga anda yang selebih nya (1800Kcal hingga 2800Kcal ) di dapati dari pembakaran lemak oleh sel-sel yang di aktifkan oleh Jus Diet Mate 5
PERINGATAN:

Campurkan serbuk Jus Mate 5 dengan 400-500ml air sejuk dalam bekas bertudung, goncang dan sedia diminum
Pastikan tidak mengambil makanan atau minuman yang berkalori 2 jam sebelum dan 3 jam selepas minum Jus Mate 5
Minum air kosong lebih 500ml ke 1000ml sehari supaya sel-sel badan berada dalam keadaan aktif.
Peserta boleh amalkan sarapan pagi seperti biasa…JDM5 diambil pada tengahari. Campurkan serbuk JDM5 dengan 400ml air sejuk (ais kiub) untuk lebih enak.

0 comments: